2012. október 5., péntek

Hírlevél 2012. október 5.


A Gyermekszínházi Portál hírlevele

hirl_focim

2012. október 5.

hirl_bem
A gyerekszínházakban ezen a hétvégén is számos új bemutató látható.
Kezdjük Veszprémben, a KABÓCA BÁBSZÍNHÁZBAN, a legkisebbekkel. Az ő kedvükért fakad énekre a padló, elevenedik meg a szalag, s ki tudja mennyi csoda születik, a PEPITA c. előadásban. Baranyai Anita és Lovászi Edina játszik, a rendező Vesztl Zsófia, a dramaturg Sőregi Melinda.
3 évesnél fiatalabbaknak ajánlják.
Egészen kicsiknek szóló előadásokat gyűjtöttünk össze az APRÓK SZÍNHÁZA menüpontban.
Paul Maar nem ismeretlen a közönség számára, a Hoppládát nagy sikerrel játszották több városban is. Most a FELBUKKAN EGY SZOMBÓC kerül színre, a szombathelyi MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZBAN, Kuthy Ágnes rendezésében. Tervező: Mátravölgyi Ákos. ÉS! Mutatja a nagy várakozást, hogy már minden jegy elkelt. De sok előadás lesz, mindenki bejut. 3 éves kortól ajánlják!
Pécsre megyünk, a BÓBITA BÁBSZÍNHÁZBA. Itt az ismert Grimm mese nyomán új történet született. A TETTYEI MUZSIKUSOK. Upor László kifejezetten a pécsieknek, Pécsről írta át a mesét. Tervező: Opra Szabó Zsófia, a rendező Perényi Balázs. 5 éves kortól ajánlják.
Sokfelé már sikerrel játsszák Alan Ayckbourn A HANG VILLA TITKA c. darabját. Most a székesfehérvári VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ viszi színre a zenés, vidám mesejátékot Harangi Mária rendezésében.
5 éves kortól ajánlják.
Az egri HARLEKIN BÁBSZÍNHÁZ Shakespeare legismertebb remekét a RÓMEÓ ÉS JÚLIÁT alkalmazta bábszínpadra, a Shakespeare Mesék sorozatban. Somogyi Tamás rendezésében. Jakab Nóra bábjaival. Az előadás kapcsolódik a Csak Rómeó és Júlia c. színházi beavató programhoz. 10 éven felülieknek ajánlják.

A hagyományokkal merészen szakító előadás látható a NEMZETI SZÍNHÁZBAN, ahol Tengely Gábor rendező, Gimesi Dóra dramaturggal együtt a CSONGOR ÉS TÜNDE klasszikus meséjét állította színpadra remek színészek segítségével. A romantikus fantasy műfajú előadást - bár a színház nem adott korosztályi meghatározást - én középiskolásoknak ajánlanám a legszívesebben. hirl_prog
Szervusztok Pajtikák! címmel Kemény Henrik munkásságáról nyílik kiállítás Kaposváron a Bábszíntér rendezésében.
A Vojtina Bábszínház BOLDOG KÉPEK c. előadásának ismertetőjében Horváth Mari és Tóth - Pócs Roland animációs filmjét is bemutatjuk. Szépséges pár perc, érdemes megnézni!
Új tipusú "Ort Iki fabábok" mutatkoztak be, a népmese napján Zalaegerszegen a Griff Bábszínházban. Nagyon mókás, reméljük sokfelé látjuk majd őket..

Kellemes őszt, sok élményekben gazdag előadást!

Csak arról tudósíthatunk, ami a tudomásunkra jut!

hirl_alcim






A honlapot készíti:
Takács Vera


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése